ZOMERSE ANDIJVIE-STAMPOT MET ZALM EN PAPRIKA

Dat een stamppot ook in de zomer prima kan, dat bewijzen we met de zomerse andijvie-stamppot. Lekker met gerookte zalm en zoete paprika!

Aantal personen

– Aantal personen: 4

Ingrediënten

– 1 kg (vrij) kruimige aardappels
– 400 g gesneden andijvie
– zout en peper
– 1 rode puntpaprika
– 200 g gerookte zalm
– 1 bosje basilicum (ca 15 g)
– 250 ml Griekse yoghurt

Benodigdheden

– Stamper of pureeknijper

Bereiding

1.) Schil of scrub de aardappelen, was ze en snij de aardappelen in stukken
2.) Breng ze in een ruime pan met wat zout aan de kook en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar
3.) Snij de paprika in stukjes, en wok deze in wat olijfolie gaar
4.) Snij de zalm en basilicum in reepjes
5.) Giet de aardappels af als ze gaar zijn en laat ze even droog stomen
6.) Pureer ze met een stamper of pureeknijper en voeg de yoghurt toe
7.) Laat de puree op laag vuur warm worden, maar roer regelmatig zodat het niet aanbrandt
8.) Schep de andijvie door de puree en vervolgens de zalm, basilicum en paprika
9.) Breng de stamppot op smaak met zout en peper
10.) Laat het geheel nog even doorwarmen en serveer de stamppot als deze nog heet is. Eet smakelijk!

Tips van Het Oergewas

– Varieer door de Griekse yoghurt te vervangen door een bakje kruidenroomkaas van 200 gram. De puree wordt dan iets smaakvoller dan met yoghurt, echter moet je wel een beetje melk toevoegen om de puree smeuïger te krijgen
– Wil je geen klontjes in de puree? Gebruik dan een pureeknijper!
– De zoete puntpaprika geeft de stamppot een verrassende twist. Geen puntpaprika in huis? Een gewone rode paprika kan ook prima!

Recept gelukt of eigen tips? Laat een berichtje achter